İçeriğe geç

Pum Pum Çorbası Nasıl Yapılır

Bartın’ın Pumpum çorbası nasıl yapılır?

Pumpum Çorbası – Bartın Tencereye et suyunu, soğuk suyu ve mısır ununu ekleyip kaynayana kadar karıştırın. Kıvamı koyulaştıktan sonra sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Ayrı bir tavada çıtır ekmeği ayçiçek yağıyla kavurun. Çorbaya tuz ve karabiber ekleyin.

Ponpon çorbası hangi yöreye ait?

Fotoğraflı hazırlanışıyla pumpum çorbası tarifi. Hangi yöreye ait olduğunu merak ettiren pumpum çorbası, Bartın yöresine ait bir çorbadır. Mısır unundan yapılan ve yapımı oldukça kolay olan pumpum çorbası nasıl hazırlanır? 8 Aralık 2018

Pumpum hangi yöreye aittir?

Pumpum çorbası Bartın’ın yöresel lezzetlerinden biridir. Mısır unu ile hazırlanan bu çorbaya bazı yörelerde nişasta katılarak da hazırlanır.

Pum pum çorbası nedir?

Pumpum çorbası, lezzetli ve doyurucu bir çorba kasesi olarak soframıza geliyor. Bu harika çorba tarifi, mısır unu, süt ve et suyunun mükemmel uyumunu sunuyor. Bu. Hazırlaması çok kolay ve damağı lezzetli tadıyla şenlendiren bu çorba, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir tarif.

Pum pum çorbası nerede yenir?

Bartın’a özgü yemekler arasında Pum-Pum Çorbası, Amasra Salatası, Çap Köfte, Yumurtalı İsbut, Kabak Burma, Pirinç Mantısı, Tavuklu Köy Böreği, Gıcır, Zırva, Halişka, Deli Çocuk Sarığı, Amasra Pidesi ve Kırk Katlı Hamur gibi birçok lezzet yer almaktadır. Pum-Pum Çorbası şehrin en lezzetli çorbalarından biridir.

Bartın hangi yemeği meşhur?

Bartın’ın meşhur yemekleri: Pirinç Mantısı, Amasra Salatası, Tavuklu Köy Böreği, Pumpum Çorbası, Yumurtalı İsbut, Tirit, Kırk Katlı Hamur, Unlu İspitDaha fazla ürün…

Cennet çorbası nedir?

Ana malzemeleri mısır unu, tereyağı ve sarımsak tozu olan cennet çorbası, bağışıklık sistemini güçlendiren bir çorbadır. Kış aylarında sıklıkla tüketilen bu çorba, gribe ve soğuk algınlığına karşı direnci artırır. Tavuk suyu kullanıldığı için protein değeri de yüksektir.

Pıt pıt çorbası nedir?

Yıkanmış bulgur kaynar suya atılıp pişirilir. Bulgur yumuşadığında – kıvamı çorba gibi sulu, pirinç gibi katı değil, ikisinin arasında bir kıvamda olduğunda – ocaktan alınır ve sıcak servis edilir.

Ponpon ne için kullanılır?

Renkli olasılıklara sahip ponpon modelleri Aktivite, ödev veya hobi alanında sıklıkla birçok malzemeye ihtiyaç duyulur. Odak noktası, süslendiği veya çekici hale getirildiği malzemelerdir. Keçe ponponlar bunlardan biridir.

Saray çorbası nedir?

Saray çorbası, adından da anlaşılacağı gibi Osmanlı mutfağından bir çorbadır. Bu tavuk ve baharat çorbasının büyük bir adı vardır ancak aslında yapımı oldukça kolaydır. Bu lezzetli çorbayı evinizde bulunan malzemeleri kullanarak fazla çaba harcamadan servis edebilirsiniz.

Dımbıl çorbası nedir?

Dımbil çorbası Sakarya’ya özgü bir çorbadır. İçerisinde haşlanmış hamur ve fasulye bulunur. Özellikle kış aylarında sıklıkla tüketilen dambıl çorbası hem lezzetli hem de besleyicidir.

Pirpirim çorbası hangi yöreye aittir?

Semizotu faydalı ve sağlıklı bir yeşilliktir. Semizotu çorbası da çok lezzetlidir ve yemeklere, salatalara ve yoğurtlara eklenebilir. Malatya’da semizotuna pirpirim de denir.

Püşürük çorbası nedir?

Püşürük çorbası veya Püşürük çorbası, et ve erişte ile yapılan bir çorba türüdür. Van’ın yerel mutfağında yer alır. Aynı adı taşıyan Artvin irin çorbası da vardır. Van Püşürük Çorbası, 30.09.

Ecevit çorbası nasıl yapılır?

Ecevit çorbası nasıl hazırlanır: Pirinci 1 saat suda bekletin, suyunu süzün, biraz daha su ekleyip pirinç kaynayana kadar pişirin. Yumurta, yoğurt ve unu bir kasede çırpın. Çırpılan malzemeler pişen pirince yavaş yavaş eklenir. Daha sonra çorba kaselerine boşaltılır ve üzerine nane eklenir.

Peskütan çorbası nedir?

Peskütan Çorbası Peskütan soğuk suyla karıştırılıp ayran kıvamına getirilir. (Peskütan yoğurdun kaynatılmasıyla hazırlanır.) Soğuk suyla hazırlanan peskütan içine istenilen miktarda su ve tuz eklenerek kaynatılır. Taşmaması için sık sık karıştırılır. Çorbanın afrodizyak etkisi yüzüne sürülür.

Ecevit çorbası nasıl yapılır?

Ecevit çorbası nasıl hazırlanır: Pirinci 1 saat suda bekletin, suyunu süzün, biraz daha su ekleyip pirinç kaynayana kadar pişirin. Yumurta, yoğurt ve unu bir kasede çırpın. Çırpılan malzemeler pişen pirince yavaş yavaş eklenir. Daha sonra çorba kaselerine boşaltılır ve üzerine nane eklenir.

Hayır çorbası nasıl yapılır?

Sadaka çorbası – Bir gece önceden suda bekletilen Adana domatesleri ve nohutlar etle birlikte ateşe atılır. Tuz eklenir ve kaynatılır. Kasedeki su azaldığında kaynar su eklenir. Et kemiklerinden ayrılır ve yemeğin malzemeleri eriyince kemikler çıkarılır.

Mihr çorbası nasıl yapılır?

Batman Ayran Çorbası (Mehir) – Batman buğdayı iyice kaynatılır ve ıslatılır. Kaynadıktan sonra yoğurt katı bir ayran kıvamına getirilir ve kaynatılmış, kaynayan buğdayın üzerine dökülür. Kaynayana kadar yüksek ateşte karıştırılır. 10 dakika bağımsız kaynattıktan sonra ocağın altı kapatılır.

Erikli çorba nasil yapilir?

Yeşil erik çorbası tarifi nasıl yapılır? Bir tencerede tereyağını ısıtın ve tavuk suyu ve suyla kavurun. Sonra tuz, karabiber ve nane ekleyin. 7-8 erik ayırın. Gerisini blender’a koyun ve çorbanız hazır.

Kaynak: fefo.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

bursa eskort şişli escort ankara escort bayan