1 kilo ayva reçeline ne kadar şeker konulur?
Ev yapımı ayva reçeli tarifi 1 kilo olgun ayva. 800 gram toz şeker. 1 limonun suyu.
Bir kilo ayvaya ne kadar su konulur?
CAM AYVA REÇELİ TARİFİ Bir kilo ayva Bir kilo toz şeker Üç su bardağı su (beş su bardağı su kullanmanızı öneririm) Dört karanfil İki ayva çekirdeği Yarım çay bardağı limon suyu Hazırlanışı; Ayvayı soyup çekirdeklerini çıkarıp videomuzda gösterildiği gibi küçük parçalara ayırıyoruz.
Ayva reçelinin kırmızı olması için ne yapmak lazım?
Kırmızı ayva reçeli nasıl yapılır? Ayva reçeli nasıl yapılır sorusunun tek bir cevabı vardır: Reçele ayva çekirdeği eklemek.
Ayva reçeli yaparken ayvanın kabuğu soyulur mu?
Ayvaları tüylerinin temiz olduğundan emin olarak tamamen soyun. Bu, reçelin homojen bir kıvamda olmasını sağlayacaktır. Ayvaları pişirdiğiniz suya şeker eklerseniz, şeker tamamen eriyene kadar karıştırın ve pişirmeden önce birkaç dakika bekleyin. Bu, şekerin eşit şekilde dağılmasını sağlayacaktır.
Ayva reçeli kaç dakika kaynatılmalı?
Ayvaları küpler halinde doğrayın. Sonra sığ bir tavaya koyun. Üzerine toz şeker ve ayva çekirdeği serpin ve ekleyin. Her şeyi örtecek kadar su ekleyin ve kısık ateşte üç saat pişirin.
Elmadan reçel OLur mu?
Reçel pişirirken kalın tabanlı bir tava kullanmalısınız. Bu, elma reçelinin çabuk yanmasını önler ve daha eşit pişmesini sağlar. Elma reçeli yapmak için elmaları iri dilimler halinde hazırlayabilir, rendeleyebilir veya ayva reçelinde olduğu gibi küçük küpler halinde doğrayabilirsiniz.
Ayva reçeline limon ne zaman konur?
Ateşi kapatmadan hemen önce limon suyunu ve karanfilleri ekleyin ve birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Soğumasını beklemeden kavanozlara boşaltın ve kapaklarını kapatın. Afiyet olsun!
Ayva reçeli kavanoza sıcak mı konur soğuk mu?
Reçel istenilen kıvama gelince ocaktan alın ve kavanozlara veya uygun kaplara dökün. Reçeli hala sıcakken kavanozlara dökün, kapaklarını sıkıca kapatın, ters çevirin ve soğumaya bırakın. Reçel nemli ve loş ışıklı yerlerde saklanmalıdır.
Ayva reçeli yaparken tencerenin kapağı kapatılır mı?
Ayva reçeli pişince çekirdeklerini, tarçın çubuklarını ve karanfillerini çıkarın. Daha sonra sıcakken sterilize edilmiş kavanozlara dökün ve kapaklarını sıkıca kapatın.
Ayva kararmaması için ne yapılır?
Meyveleri limonla ovmak da klasik ama etkili bir yöntemdir. Soyulmuş meyveleri suda bekletmek için zamanınız yoksa, işlemi hemen ovarak tamamlayabilirsiniz. Bir diğer yöntem de limonlu sudur. Limonun suyundaki asit sayesinde, meyvelerinizin kararmasını önleyecektir.
Ayva reçelim çok koyu oldu ne yapmalıyım?
Koyulaştırma işlemi: Bu durumda, reçeli tekrar ocağa koyup kaynatmak gerekebilir. Bu, fazla suyun buharlaşmasını ve reçelin kıvamının koyulaşmasını sağlar. Koyulaştırma işlemi için, reçeli dikkatlice ve düşük ateşte kaynatmak önemlidir.
Ayva reçeline çekirdek konur mu?
Ayva çekirdeklerinden bazılarını bıçakla kesip tencereye eklerseniz daha da fazla renk katacaktır. Ayrıca bu çekirdekler sadece renk katmakla kalmaz, aynı zamanda reçelin kıvamını da iyileştirir. Çekirdek sayısı ne kadar çok olursa kırmızı renk o kadar güçlü olur.
1 kg ayvaya ne kadar şeker konur?
1 kilogram ayvada ne kadar şeker var? Ayva reçeli yaparken kilogram ayvaya yaklaşık 2,5 su bardağı toz şeker eklemek yeterlidir.
Ayva reçeli şekere yatırılır mı?
Ayva reçeli tarifi nasıl yapılır? Ayvaları yıkayın, soyun, küçük parçalara bölün, şekerde 3 saat bekletin, su ekleyin, ocakta 45 dakika pişirin, ardından çekirdeklerini, karanfilleri ve limon suyunu ekleyin, 20 dakika daha pişirin, altını kapatın, afiyet olsun.
Reçele karanfil neden konur?
Tarçının reçele tam aromasını verebilmesi için önce tencereye eklenmesi gerekir. Elbette reçelin şeffaf rengini kaybetmemesi için tarçın çubukları kullanmanızı öneririz. Karanfillerin narin tadı ve eşsiz kokusu, tatlı veya tuzlu olsun her tarife bambaşka bir nota verir.
Ayva reçeli çok şekerli olursa ne yapılır?
Şekerlenmiş reçeli nasıl düzeltebilirim? Şekerlenmiş reçeli düzeltmek için, biraz limon suyu ekleyerek veya tekrar kaynatarak kıvamını yumuşatabilirsiniz. Az miktarda su eklemek de şekerlenmiş reçeli sertleştirmeye yardımcı olabilir.
Katı olan ayva reçeli nasıl sulandırılır?
Bu miktarı, sahip olduğunuz meyve miktarına göre değiştirebilirsiniz. 3 su bardağı suya 1 su bardağı veya biraz daha az şeker ekleyerek bir şurup hazırlayın ve iyice kaynatın. Sertleşmiş reçelinizin üzerine dökün ve ocağa koyun. Tekrar kaynatın, karıştırın ve şekerin erimesini sağlayın.
Ayva reçeli yaparken ayva haşlanır mı?
Reçel yapmadan önce ayvaları biraz haşlamamız gerekiyor. Bu ayvaların daha yumuşak olmasını ve güzel bir renk almasını sağlayacaktır. Ayvaları küpler halinde kesiyoruz. Suyun yarısına kadar ekleyip 10-15 dakika kaynatıyoruz.
2 kg ayvadan reçel nasıl yapılır?
2 kilo ayvaya 3 ½ su bardağı su ekledim ve kıvamı iyiydi. 1 kilo ayvaya 1 kilo şeker ekledim. Çekirdek eklemedim. 2 ayvayı kabuğuyla ekledim. Kıvamı ve tadı güzeldi. Ayva reçelimiz için yarım limonu sıkıp çok kısık ateşte 15 dakika daha pişiriyoruz ve sonra cam kavanoza dolduruyoruz.