Aile planlaması hizmeti nedir?
Yaygın inanışın aksine, aile planlaması evli çiftlerin çocuk sahibi olmasını engellemez veya sınırlamaz; aksine, çiftler istedikleri kadar ve hazır olduklarında çocuk sahibi olmayı planlarlar.
Aile planlaması için hangi poliklinik?
Aile planlaması hizmetleri nerelerde verilmektedir? Aile sağlığı merkezleri ile anne-çocuk sağlığı ve aile planlaması merkezleri de bu hizmetlerin topluma sunulmasında önemli rol oynamaktadır.
Aile planlaması hangi bölümdedir?
Jinekoloji, jinekolojik hastalıklar ve sağlıklı üreme üzerine odaklanan bir uzmanlık alanıdır. Kadın doğum, jinekoloji, kısırlık, tüp bebek, aile planlaması, jinekolojik onkoloji, cinsel hastalıklar ve cinsel sorunlar jinekologların konularıdır.
Aile planlama polikliniği nedir?
AİLE PLANLAMASI MERKEZİ “Aile planlaması” ailelerin istedikleri zaman, istedikleri kadar çocuk sahibi olabilmeleri veya çiftlerin maddi olanakları ve kişisel istekleri doğrultusunda çocuk sayısını belirleyerek iki doğum arasında istenilen süreyi sağlayabilmeleri anlamına gelir.
Aile planlaması kim yapar?
ANNE-ÇOCUK SAĞLIĞI VE AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİ Türkiye’de aile planlaması yöntemleri hem devlet hem de özel sektör tarafından her aşamada sağlanmaktadır. Tüm aile planlaması yöntemleri hakkında danışmanlık hizmetleri bu alanda eğitim almış sağlık personeli tarafından verilmektedir.
Aile planlaması için nereye başvurulur?
Anne-Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü12 Eylül 2024
Aile planlamasına nasıl randevu alınır?
1 Temmuz
Üreme sağlığı polikliniği neye bakar?
Bu bölüm, kadınlarda üreme organlarının her türlü hastalığının teşhisini ve tedavisini kapsar. Ayrıca, gebelik ve gebelikle ilgili sorunları ortadan kaldırmak için tedavi seçenekleri sunar. Kısırlık, aşılama ve tüp bebek gibi konular da kadın doğum ve jinekolojinin ilgi alanına girer.
Jinekoloji polikliniği neye bakar?
Jinekoloji; rahim, serviks, vajina, vulva ve fallop tüpleri gibi kadın üreme organlarının her türlü hastalığının tanısı ve tedavisi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü, doğum sonrası bakım ve gebelik sorunlarının giderilmesiyle ilgilenir.
Ücretsiz spiral nerede takılır?
Aile hekiminizin uygun gördüğü ve ailelerimizin tercihleri dikkate alınarak yöntemler kullanılacaktır. Bu yöntemler arasında; hap, kondom, rahim içi araç (RİA) Aile Sağlığı Merkezimizde ücretsiz olarak uygulanmaktadır.
Spiral için hangi bölüme gidilir?
RİA’nın takılması, deneyimli bir jinekolog ve obstetrisyen tarafından birkaç dakika içinde gerçekleştirilebilen çok basit bir işlemdir. RİA’yı takmadan önce doktor, jinekolojik muayene ve uterusun yapısını ve pozisyonunu net bir şekilde değerlendirmek için ultrason görüntüleme prosedürü gerçekleştirir.
Aile planlaması kaça ayrılır?
Aile Planlaması Yöntemleri Doğum kontrol yöntemleri iki sınıfa ayrılır: Kalıcı (geçici) ve kalıcı (geri dönüşümsüz) yöntemler.
Aile planlaması hangi hastanede var?
Aile sağlık merkezleri ve anne-çocuk sağlığı ve aile planlaması merkezleri de bu hizmetlerin topluma sunulmasında önemli bir rol oynar. Eczaneler de bazı doğum kontrol yöntemlerinin (prezervatifler, KOK’lar, spermisitler) topluma dağıtılmasında rol oynar.
Şehir hastaneleri spiral takıyor mu?
Aile planlaması kliniğimizde rahim içi cihazın (RİA – halk arasında spiral olarak bilinir) takılması ve çıkarılması, deri altına implant takılması ve çıkarılması ve her üç ayda bir iğne enjeksiyonları yapılmaktadır.
Hastanelerde aile hekimliği polikliniği nedir?
Ailelere sağlık sorunları konusunda tavsiye ve rehberlik sağlar. Birincil sağlık bakımının yeterli olmadığı durumlarda insanların ek sağlık bakımı almasını sağlamak için gerekli organizasyonu üstlenir.
Aile planlaması ne yapılır?
Modern yöntemlerden %4.7’si doğum kontrol hapı, %20.2’si rahim içi araç (RİA), %10.8’i kondom, %5.7’si tüp ligasyonu ve %1.1’i diğer yöntemleri kullanmaktadır. Geleneksel yöntemler arasında en yaygın olanı %26’dır.
Ria sertifikası kaç yıl geçerli?
Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden önce düzenlenmiş ve geçerlilik süresi belirtilmemiş bir belgeye sahip olan özel sağlık mevzuatı kapsamındaki kişilerin belgeleri, bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren 2 yıl geçerlidir.
Aile planlamasına nasıl randevu alınır?
1 Temmuz
Aile planlaması kişiye yönelik mi?
Bireylere yönelik koruyucu sağlık hizmetleri: Hastalıkların erken teşhisi, aşılama, aile planlaması, tedavi, beslenme koşullarının iyileştirilmesi, anne-çocuk sağlığı hizmetleri ve sağlık eğitimi.
Kaynak: cusa.com.tr