Yapılandırma hangi borçları kapsıyor?
Vergi borcu yeniden yapılandırması, çeşitli vergi türleri ve kamu alacaklarıyla ilgili borçları kapsar. Bunlara gelir vergisi, kurumlar vergisi, katma değer vergisi, özel tüketim vergisi, motorlu taşıt vergisi ve emlak vergisi gibi yükümlülükler dahildir.
7440 yapılandırma 3 taksit ödenmezse ne olur?
Bir fatura döneminde ödenmemiş 3 taksit, son taksitin ödendiği ayı takip eden ayın sonuna kadar gecikme zammı ile kapatılabilir. Yeniden yapılandırma durumunda, vergi mükellefinin ödediği tutar için Af kullanılacaktır.
Vergi borcu yapılandırma 2024 nasıl yapılır?
Gelir vergisi, emlak vergisi, KDV, ÖTV, MTV, banka ve sigorta işlem vergisi (BSMV) ve özel iletişim vergisi gibi vergiler 2024 yılında yeniden yapılandırılabilir. Vergi yükümlülüğünün yeniden yapılandırılması başvuru, posta veya çevrimiçi olarak yapılabilir. Bu, vergi dairesi web sitesi aracılığıyla yapılabilir.
7440 Sayılı Kanun hangi tarihleri kapsıyor?
Yeniden yapılandırılacak alacaklar esas itibarıyla geçmişleri dikkate alınarak belirlenmektedir. Bu kanuna geçici 1. madde eklenerek 2022 yılı için matrah ve vergi artırımı kapsamına alınmıştır. Buna göre 2018, 2019, 2020, 2021 ve 2022 yılları vergi ve matrah artırımı kapsamına girmektedir.
60 ay yapılandırma neleri kapsıyor?
BDDK, kişisel kredi kartı ve tüketici kredi borçlarını ödeyemeyenler için 60 aya kadar yeniden yapılandırma seçeneğini tanıttı. Bireysel kredi kartlarındaki vadeli borcunun asgari tutarını ödeyemeyenler, mevcut kredi kartı borç bakiyelerini 60 aya kadar yeniden yapılandırma seçeneğine sahiptir.
7440 matrah artırımı ödenmezse ne olur?
Peşin ödemeler veya ilk iki taksit zamanında ödenmezse, bu bir ihlal teşkil eder ve yeniden yapılandırma ve taban artışları iptal edilir. Sonraki taksitler aylık olarak ödenir. İlk iki taksitin zamanında ödenmesi koşuluyla, bir fatura döneminde en fazla üç taksit için ihlal hakkı mevcuttur.
Yapilandırılmış vergi borcu bir ay gecikirse ne olur?
5510 sayılı Kanunun 89. maddesinde; “Kurumun prim ve diğer alacakları zamanında ve eksiksiz ödenmezse, ödenmeyen kısım, sürenin dolduğu tarihten itibaren ilk üç ay içinde her ay için % 2 oranında gecikme cezası uygulanarak artırılır.” hükmü yer almaktadır.
Vergi borcumu ödeyemiyorum ne yapmalıyım?
Kişi, borçlarını yeniden yapılandırmak istediğini beyan ettiği, bizzat kendisi tarafından yazılmış başvuruyu kabul ederek vergi dairesine borç yeniden yapılandırma başvurusunda bulunabilir. İsteğe bağlı olarak, başvuru internet üzerinden e-devlet üzerinden vergi dairesine kayıt yaptırılarak da yapılabilir.
7440 yapılandırma son ödeme tarihi uzatildi mı?
Sigorta primleri ile yapılandırma borçlarının ödeme son günlerinin aynı güne, 31/07/2023 tarihine denk gelmesi nedeniyle kurumumuzun tahsilat sisteminde yoğunluk oluşmuş olup, bu nedenle 7440 sayılı Kanunda öngörülen avans ödeme ve yapılandırmanın ilk iki taksitinin ödenmesine ilişkin son ödeme tarihinin gecikmesi 03/08/2023 tarihine kadar uzatılmıştır.
2024 yapılandırma olacak mı?
2024 Bağ-Kur Yeniden Yapılandırma Yönetmeliği’nin yılın ilk çeyreğinde Meclis’e sunulması bekleniyor. Yeniden yapılandırma yasası yürürlüğe girdiğinde Bağ-Kur üyeleri birikmiş prim borçlarını taksitler halinde veya peşin olarak ödeme seçeneğine sahip olacak.
Borç yapılandırma kaç taksit 2024?
30 Haziran
E-devlet üzerinden vergi borcu yapılandırma nasıl yapılır?
E-devlet vergi borcu yapılandırması için nasıl başvurulur? E-devlet üzerinden “Etkileşimli Vergi Dairesi” uygulamasına giriş yaparak vergi borcunuzu yapılandırabilirsiniz. Başvurunuzu sistemde “Yapılandırma İşlemleri” başlığı altında bulunan “7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu Kapsamındaki Erteleme İşlemleri” bölümünden yapabilirsiniz.
7440’da hangi borçlar siliniyor?
Tüm faizler, gecikme ödeme ücretleri ve cezalar iptal edilecek ve bunun yerine D-PPI kullanılarak hesaplanan tutar ödenecektir. Bu cezalara bağlı tüm vergi/idari cezalar ve gecikme ödeme ücretleri iptal edilecektir.
Vergi borcu peşin ödenirse ne kadar indirim olur?
Yapılandırılmış tutarların peşin veya azami 48 aya kadar aylık taksitler halinde ödenmesi mümkün olup; peşin ödemelerde, D-ÜFE oranı üzerinden hesaplanan tutar üzerinden %90 indirim sağlanabilmektedir.
İdari para cezaları yapılandırmaya girer mi?
7440 Sayılı Kanun kapsamındaki idari yaptırımlar. 7440 Sayılı Kanun’un 3. maddesine göre “6183 Sayılı Kanun kapsamında takip edilmek üzere tahsil dairesine devredilen asıl ve feri kamu alacakları” yeniden yapılandırma kapsamına girmektedir.
2024 yapılandırma olacak mı?
2024 Bağ-Kur Yeniden Yapılandırma Yönetmeliği’nin yılın ilk çeyreğinde Meclis’e sunulması bekleniyor. Yeniden yapılandırma yasası yürürlüğe girdiğinde Bağ-Kur üyeleri birikmiş prim borçlarını taksitler halinde veya peşin olarak ödeme seçeneğine sahip olacak.
26 Eylül’den sonraki borçlar yapılandırma kapsamına alınacak mı?
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) kararının ardından yeniden yapılandırma için kritik tarih olarak 26 Eylül belirlendi. BDDK kararına göre, bu tarihten önce kullandırılan krediler yeniden yapılandırma kapsamına alınacak.
Kredi yapılandırma kaç ay 2024?
Kredi kartı borcu olanlara 60 ay vadeyle yeniden yapılandırma seçeneği sunuluyor. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, kişisel kredi kartı ve tüketici kredi borçlarını ödeyemeyenler, birikmiş tutarı 60 aya kadar yeniden yapılandırabilecek. Borçlunun bir yıl içinde yeniden yapılandırma başvurusunda bulunması gerekiyor.
2000 TL’nin altındaki borçlar ne zaman silinecek 2023?
31 Aralık 2022’den önce vadesi gelen ancak 1 Ocak 2023 itibarıyla ödenmemiş, tüm tahsilat kurumlarının verilerine göre ana ve ara borcu 2.000 lira ve altında olan borçlar iptal edilecek.