İçeriğe geç

Samsun Havzada Ne Yetişir

Samsun Havzanin neyi meşhur?

Keşkek, tirit, haşhaşlı ekmek ve haşhaş yağı Havza’nın en meşhur yemekleri arasındadır.

Samsunda en çok ne yetiştirilir?

Samsun lahana, taze fasulye, turp ve biber üretiminde 1., biber üretiminde ise 2. sırada yer aldı. Samsun’da en çok yetiştirilen ürünler biber, taze fasulye, lahana, pırasa, domates, karpuz, kavun, patlıcan, marul, ıspanak ve karnabahar gibi sebzelerdir.

Havzada ne var?

Havza ilçesini ziyaret edip aynı zamanda tatil yapmak isteyen turistler ve gezginler, Tavşan Dağı, Güvercinlik Göleti ve Evliyacalı Tepesi gibi doğal alanların yanı sıra Havza Atatürk Evi Müzesi, Yörgüç Paşa Camii, Kevser Camii ve tarihi kaplıcaları gezebilir ve Havza ilçesinin tarihi yapısını inceleyebilirler.

Samsun’da ne ekilir?

Yetiştirilen ürünler çok çeşitli olup buğday, arpa, pirinç, fasulye, soya fasulyesi, nohut, şeker pancarı, tütün, ayçiçeği, şeftali, fındık ve elma gibi ürünler yer almaktadır. Havza ilçesi nüfus bakımından bölgede orta seviyededir.

Samsun Havza Alevi mi?

Samsun’un hemen hemen tüm ilçelerinde Alevi köyleri bulunmaktadır. Alevi nüfusu Alaçam, Havza ve Ladik ilçelerinde diğer ilçelere göre daha fazladır.

Havzadan ne alınır?

Havza aksesuarları: kolyeler, küpeler, saatler vb. Mücevher çeşitlerini bulabileceğiniz ve güzel ve kaliteli ürünler satan mağazalarda her fiyat aralığında ve türde ürün bulabilirsiniz. Havza ziyaretçileri, evlerine giderken sevdiklerine kaliteli ve uygun fiyatlı aksesuarlar götürebilirler.

Samsun’un hangi meyvesi meşhur?

Hem meyve hem de sebze üretiminde lider olan Samsun fındığı (116.795 ton) ve kızılcık (1186 ton) Türkiye’de ikinci sırada yer almaktadır. Samsun 444 ton muşmula üretimiyle üçüncü, kivi üretiminde dördüncü (9611 ton), böğürtlen üretiminde beşinci (64 ton) ve dut üretiminde beşinci (2124 ton) sırada yer almaktadır.

Samsunda en iyi ne yenir?

İşte Samsun’da mutlaka denemeniz gereken 10 lezzet: Bafra Pide, Kavak Kaz Tiridi, Çarşamba Keşkeği, Bafra Nokul, Çakallı Menemeni, Kavrulmuş Fasulye Turşusu, Kıvratma Tatlısı, Kavurmalı KırçanDaha fazla ürün…

Samsun’un geçim kaynakları nelerdir?

Samsun ilinin ekonomik yapısının önde gelen sektörlerinden biri tarım sektörü olmakla birlikte sanayi, hayvancılık ve turizm de önemli yer tutmaktadır. İl ekonomisinde büyük etkisi olan tarım ürünleri; buğday, tütün, mısır, ayçiçeği, şeker pancarı, fındık, pirinç ve sebzelerdir.

Havzada neler yapılır?

Havza gezisinde yapılacaklar: Doğada yürüyüş yapın. … Müzeleri ziyaret edin. … Kaplıcalarda kese yaptırın. … Balık tutun. … Tarihi camileri inceleyin. … Kafe hizmetlerinden yararlanın. … Kamp yapın. … Piknik yapın.

Havza genellikle özelliği nedir?

Kısaca, dağlar veya tepelerle çevrili ve yağış nedeniyle yaşam alanlarında biriken su damarlarıyla göllere veya denizlere bağlı bölgeler olarak tanımlanabilirler. Başka bir deyişle, su toplama alanı, nehrin kaynağı ile nehre su sağlayan sonu arasındaki tüm alandır.

Havza nasıl bir yer?

Bir havza, bir nehir veya göl havzası, nehrin kaynağı ile sonu arasındaki tüm alanı kaplar ve nehre su sağlar. Nehrin suyunu ana kolu ve kollarıyla birlikte toplayıp boşalttığı bu alana su toplama alanı da denir.

Samsun’da tarım yapılır mı?

Potansiyeli var. Samsun ilinin tarımsal üretimi ve üretkenliğini temsil eden iki büyük ova var. Bunlar Bafra ve Çarşamba ovaları. Çarşamba ve Bafra ovalarının tarımsal üretim değerleri ve ortalama verimleri ulusal ortalamanın üzerindedir.

Samsunda çay yetişir mi?

Türkiye’de çay yetiştiriciliği, Gürcistan sınırından başlayarak Ordu ilinin Fatsa ilçesine kadar Doğu Karadeniz bölgesinde gerçekleşir. Rize tek başına Türkiye çay üretiminin %85’ini karşılar; çay yetiştirilen diğer iller ise Ordu, Giresun, Trabzon ve Artvin’dir.

Samsun’da fındık yetişir mi?

Karadeniz bölgesinde Ordu, Giresun, Rize, Trabzon, Artvin, Samsun, Sinop, Kastamonu, Bolu, Düzce, Sakarya, Zonguldak ve Kocaeli illerinde fındık yetiştirilmektedir.

Samsun’un en meşhur şeyi nedir?

Samsun denince akla Bafra Pidesi, Bafra Pidesi denince de Samsun gelir! Samsun’un tarihi mekanlarını bile geride bırakan Bafra Pidesi, bol soğanlı kıyma ve çıtır çıtır bir hamurla hazırlanıyor.

Havzada neler yapılır?

Havza gezisinde yapılacaklar: Doğada yürüyüş yapın. … Müzeleri ziyaret edin. … Kaplıcalarda kese yaptırın. … Balık tutun. … Tarihi camileri inceleyin. … Kafe hizmetlerinden yararlanın. … Kamp yapın. … Piknik yapın.

Samsuna gidince ne yenir?

Herkesi büyüleyen bu meşhur Samsun Pidesini denemeden Samsun’dan ayrılmayın. … Çarşamba Keşkeği. … Bafra Nokul. … Çakallı Menemen. … Kavrulmuş Fasulye Turşusu … Kıvratma Tatlısı … Kırçan Kızartması … Oymaağaç KebabıDaha fazla ürün…

Havza ismi ne demek?

Bir havza, bir nehir veya göl havzası, nehrin kaynağı ile sonu arasındaki tüm alanı kaplar ve nehre su sağlar. Nehrin suyunu ana kolu ve kollarıyla birlikte toplayıp boşalttığı bu alana su toplama alanı da denir.

Kaynak: partylite.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Beykent Escort