Trileçenin sosu ne zaman dökülür?
Bekletmeden, ıslatma sosunu dilimlenmiş trileçlerin üzerine dökün. Servis: Oda sıcaklığına ulaştığında buzdolabına koyun. En az 2 saat dinlendirin. Servis ederken, her dilimin üzerine yaklaşık 1 tatlı kaşığı karamel sosu dökün.
Karamelin yanmaması için ne yapmalı?
Bazı tariflerde şeker olduğu gibi eritilirken, bazılarında limon suyu eklenir. Tarifinizde su kullanmanızı öneririz. Bu, karamelin donmasını ve yapışmasını önleyecek ve işlem sırasında şekerin yanmasını önleyecektir.
Trileçenin şerbeti soğuk mu dökülür sıcak mı?
Şerbeti yapmak için süt, şeker ve kremayı iyice çırpın ve ardından soğuk şerbeti fırından çıkmış, hala sıcak olan dilimlenmiş kekin üzerine dökün. Kek tüm şurubu emecektir.
Trileçenin üst sosu nasıl yapılır?
Karamel sosu için, şekeri tavamıza koyup orta ateşte sürekli karıştırarak eritiyoruz. Hafif bir renk aldığında, 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip tereyağının erimesini sağlıyoruz. Son olarak, sıvı kremayı ekleyip, sos koyulaşana kadar kısık ateşte kısa bir süre karıştırarak pişiriyoruz.
Trileçenin karamel sosu neden acı olur?
Karamelin şekerin ısı altında eritilmesiyle yapıldığını söylemiştik. Ancak bu noktada şekerin yanmasını engellemelisiniz. Şeker yanarsa acılaşır ve karamelinizin tadını bozar.
Trileçenin üstüne krem şanti konur mu?
Ilık kekimizi ters çevirelim, yağlı kağıdı çıkaralım ve çatalla delikler açalım. Soğuk şerbetimizi kekin üzerine dökelim. 1 paket kremanın bir kısmını süslemek için ayıralım ve kalanını kekin üzerine sürelim. Ilık karamel sosumuzu kremanın üzerine dökelim.
Karamelin yandığını nasıl anlarız?
Şekeri ve tereyağını tavaya koyalım. Ocağın orta kısmındaki en düşük ateşte yavaşça karıştıralım. Karamel sosu yapmak sabır ister 🙂 Şeker eriyecek ve koyu kahveye dönüşecektir. Ateşi çok yükseltmeye çalışmayın ki şeker çabuk erisin, aksi takdirde şeker yanık kokusu alır.
Karamel sos neden topaklanır?
Kapağın derin olması önemli çünkü sıçrayabilir. Daha sonra kaynatmadan ısıttığımız kremayı ekleyip tekrar hızlıca karıştırıyoruz. Bu esnada topaklanıyor gibi gözükecektir.
Karamel sosa süt konur mu?
Daha kremamsı olmasını isterseniz karamel sosu süt yerine 200 ml süt kreması ile hazırlayabilir, aynı işlemi süt ve nişasta eklemeden 1 su bardağı şekerle de yapabilirsiniz.
Trileçe hangi fırın ayarında pişer?
Öncelikle trileçe pandispanyayı 170 dereceye ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. 10 dakika sonra fırının ısısını 150 dereceye düşürüp 20-25 dakika daha pişirin.
Trileçe neden kabarmaz?
Özellikle eski yumurtalar kekin iyi kabarmamasına neden olur. Kabartma tozunun son kullanma tarihi geçmişse veya uygunsuz şekilde saklanmışsa, kekin hava kaybetmesine de neden olabilir. Bir diğer hata da keki pişirdikten hemen sonra çıkarmaktır. Bu şekilde kekinizde ani bir hava kaybı yaşayabilirsiniz.
Trileçeye krema yerine ne konur?
Ev yapımı krema alternatifleri: Kremaya ev yapımı alternatifler süt-tereyağı karışımı (süt-tereyağı oranını ayarlayarak), süt-nişasta karışımı (tarife bağlı olarak) veya süt-yoğurt karışımı olabilir.
Trileçenin püf noktası nedir?
Kremayı dondurduktan sonra karamel sosu eklemek Trileçe, karamel sosu ve dokusuyla dikkat çeken bir tatlıdır. Bu tatlıyı hazırlarken karameli doğru şekilde ve doğru zamanda uygulamak da önemlidir. Karamel sosu, tıpkı kek gibi, kremaya sıcak uygulandığında erime etkisi yaratabilir.
Trilice için hangi krema kullanılır?
Balkanların dünyaca ünlü tatlısı olan Trileçe, Arnavut tatlısı olarak da bilinir. Hafif, yumuşak ve çok özel bir sütlü tatlıdır. Pınar tereyağı, Pınar kreması ve Pınar sütü ile bu özel tatlıyı kendi mutfağınızda kolayca hazırlayabilirsiniz.
Trileçe hangi ülkeye ait?
Trileçe, 1930’larda Meksika’da popüler hale gelen ve dünyaya yayılan bir sütlü tatlıdır. Trileçe ismi, “üç” ve “süt” anlamına gelen İspanyolca “tres” ve “leches” kelimelerinden gelir.
Trileçe ne zaman ıslatılır?
Fırın tepsisine dökün ve üstünü düzeltin. Üstü açık pembe olana kadar belirtilen fırın ayarında pişirin. Islatmak için: Trileçe’yi fırından çıkarın ve 5 dakika dinlendirin.
Trileçe dolapta ne kadar dinlenmeli?
Poşetin ucunu küçük parçalara kesin. Karamelin üzerine şeritler bastırın. Önce bir tarafına sonra diğer tarafına kürdan batırarak şekillendirin. En az 4-5 saat buzdolabında dinlendirin (bence kesinlikle bir gece dinlendirilmeli, kıvamı o zaman çok daha iyi olacaktır) ve servis edin.
Trileçe dolapta ne kadar beklemeli?
Veya hazır karamel sosu veya ahududu da kullanabilirsiniz. 8) Trileçeyi buzdolabında 4-5 saat bekletirseniz daha da lezzetli olacaktır.
Trileçe kekinin sönmemesi için ne yapmalı?
Trileçe tatlısı hamurunun dağılmaması için kaliteli un kullanmalısınız. Ununuzun kıvamı çok cıvık olmamalıdır. Trileçe tatlısı kek hamurunu spatula ile tek yönde karıştırmalısınız. Hamuru alttan üste doğru aktarmak daha uygundur.